вівторок, 16 січня 2007 19:45

У Дагестані у віці 131 року померла найстаріша людина на землі (ФОТО)

Померла у Дагестані (РФ) найстаріша жителька планети - 131-річна Сархат Ібрагимівна Рашидова.

Представник місцевої влади розповів, що в день своєї смерті (у понеділок, 15 січня), Рашидова гостювала у свого 80-річного сина Гаджіфетдіна в місті Дагестанські Вогні. 131-річна жінка померла сидячи за столом. Перед цим вона не скаржилася на самопочуття.

Сархат Рашидова ніколи не хворіла, не приймала ніяких ліків. До похилого віку вона працювала в колгоспі. Вести господарство Рашидова перестала лише кілька років тому. Жінка жила одна - їй допомагала сусідка.

Похорони Рашидової відбулися сьогодні - в рідному селищі Верхній ЗідьянДербентського району, де вона прожила все життя.

Віковий рекорд Рашидової не був зафіксований у Книзі рекордів Гіннеса. За декілька днів до смерті Рашидової Глава Дербентськогорайону Курбан Курбанов в інтерв"ю місцевому телебаченню пообіцяв, що сприятиме тому, щоб жінка потрапила в Книгу рекордів. Підтвердженням її віку повинен є паспорт, виданий ДербентськимРВВС 3 роки тому. Вказана в ньому дата народження - 1875 рік.

За версією Книги рекордів Гіннеса, найстарішим жителем Землі є Емільяно Меркадо дель Торро, 115 років, з Пуерто-Рико. До нього раніше офіційний рекорд належав 116-річній американці Елізабет Болден, яка померла 11 грудня 2006 року, повідомляє РИА Дагестан.

Зараз ви читаєте новину «У Дагестані у віці 131 року померла найстаріша людина на землі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі