середа, 09 січня 2008 09:21

У Бразилії знайдені викрадені роботи Пікассо

У Бразилії знайдені викрадені роботи Пікассо
Поліція Бразилії виявила роботи живописців Пабло Пікассо і Кандідо Портінарі, викрадені в грудні минулого року з музею мистецтв в Сан-Паулу, повідомила в середу представник місцевої поліції Роза Марія да Коста. За її словами, за підозрою в крадіжці було арештовано дві особи, в яких у момент затримання і були виявлені картини. Картини Пікассо "Портрет Сюзани" і Портінарі "Селянин на кавовій плантації" зникли зі сховища музею мистецтв 20 грудня, передає "Утро.ру".

На думку працівників музею, пограбування було ретельно сплановане. На це вказує вибір "трофеїв" – обидві картини вважаються одними з найцінніших у музеї. Крім того, грабіжники добре орієнтувались у приміщенні та знали графік роботи охорони. Вони знайшли момент, коли всі співробітники служби безпеки знаходились у підвальному приміщенні. На саме пограбування у бандитів пішло не більше трьох хвилин. Про це свідчать дані камер зовнішнього спостереження, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії знайдені викрадені роботи Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі