середа, 09 січня 2008 08:23

У Бразилії від жовтої лихоманки померли дві людини

У Бразилії зафіксовано два смертельні випадки, викликаних жовтою лихоманкою. У зв"язку з цим міністерство охорони здоров"я Бразилії звернулося до міністерств закордонних справ і туризму з проханням допомогти в сповіщенні людей, що збираються відвідати цю південноамериканську країну, про необхідність зробити щеплення від жовтої лихоманки.

Однією з жертв захворювання став 38-річний мешканець столиці країни, міста Бразіліа. Минулого тижня від захворювання, переносниками якого є комарі, помер чоловік у центральному штаті Мінас-Жерайс. До цього з 1942 року в Бразилії не фіксувалися випадки смерті міських жителів від жовтої лихоманки.

Ще кілька осіб перебувають у лікарнях з підозрою на жовту лихоманку.

У вівторок також стало відомо, що в центральному штаті Мінас-Жерайс від цієї хвороби загинули 12 мавп, відзначає NEWSru.

Жовта лихоманка – гостре інфекційне захворювання, яке викликається вірусом і супроводжується лихоманкою, інтоксикацією, жовтяницею і крововиливами. Поширено в Південній Америці та екваторіальній Африці.

За інформацією мінохоронздоров"я Бразилії, за останні 12 років в країні були зафіксовано 349 випадків жовтої лихоманки, що призвели до смерті 161 людини, повідомляє  "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії від жовтої лихоманки померли дві людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі