неділя, 08 травня 2016 19:09

У Берліні відзначають День пам'яті

У Берліні відзначають День пам'яті

Сьогодні по всій Європі відзначають День пам'яті і примирення. В урочистих заходах в Берліні, присвячених цьому святу, взяли участь і українські ветерани.

Крім покладання квітів, відвідування Рейхстагу і заходів в музеї, де була підписана капітуляція, заплановані також марші учасників акції "Безсмертний полк", повідомляють "РІА Новини Україна".

У Берліні є три меморіали, пов'язані з Днем Перемоги. Один - найвідоміший - в Трептов-парку, другий - біля Бранденбурзьких воріт, і третій - в районі Панків. Біля них і проводяться сьогодні офіційні церемонії покладання квітів.

Більш докладно про те, що відбувається в Берліні, розповів в ефірі радіостанції Голос Столиці учасник руху "Куликове Поле" Олег Музика.

Так, за його словами в Берліні пройшли такі заходи як "Онуки Перемоги" (проводить Молодіжний форум), покладання квітів до меморіалу Воїнам-переможцям, відвідування Рейхстагу, історичного музею, де був підписаний пакт про капітуляцію. У заходах брали участь українські ветерани.

Музика розповів, що ці заходи організовує українське посольство. А організація "Куликове Поле" проводить заходи, пов'язані з Днем Перемоги в Гамбурзі.

"Наші товариші проводять" Безсмертний полк "в Оснабрюці, а завтра ми беремо участь в заходах в Берліні, в марші" Безсмертний полк ", - зазначив він.

За його словами, один "Безсмертний полк" пройде від Бранденбурзьких воріт до меморіалу Тіргартен, другий "Безсмертний полк" буде знаходитися в Трептов-парку. Також сюди приїжджають байкери з усієї Європи, а ввечері в цьому парку буде концерт. Вихідці з колишнього СРСР організували тут музичні колективи і проводитимуть святкові заходи, з піснями і танцями.

Нагадаємо, по всій Україні 8 травня проходять молебні в пам'ять про загиблих у Другій Світовій війні.

Зараз ви читаєте новину «У Берліні відзначають День пам'яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі