середа, 28 січня 2009 20:48

Туркменія пропонує збільшити потужність Прикаспійського газопроводу.

Туркменія запропонувала збільшити потужність Прикаспійського газопроводу. Як мовиться в офіційному повідомленні уряду Туркменістану, така пропозиція була озвучена сьогодні в ході тієї, що проходить в Астані трибічної зустрічі з питань реалізації даного проекту. Участь в переговорах беруть делегації державного концерну "Туркменгаз", російського ВАТ "Газпром" і національної компанії Казахстану "Казмунайгаз". У повідомленні наголошується, що сторони переговорів констатували зацікавленість в прискоренні будівництва газопроводу.

"В рамках обговорення конкретних кроків в цьому напрямі туркменська сторона за дорученням президента Курбанкулі Бердимухаммедова виступила з ініціативою збільшити потужність Прикаспійського газопроводу, зокрема за рахунок вуглеводневої сировини, що поставляється з туркменських родовищ", - мовиться в повідомленні.

Туркменськая сторона не виключає, що для виконання зобов"язань по збільшенню потужності Прикаспійського трубопроводу і забезпеченню ресурсної бази приверне ті зарубіжні компанії, що працюють в Туркменістані на умовах угоди про розділ продукції (СРП), зокрема малайзійську Petronas.

Зараз ви читаєте новину «Туркменія пропонує збільшити потужність Прикаспійського газопроводу.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі