понеділок, 14 березня 2022 21:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Захаровій і двом чиновникам РФ оголосили підозру у злочинах проти України

Захаровій і двом чиновникам РФ оголосили підозру у злочинах проти України
Посадовцям РФ повідомили про підозру у скоєнні злочинів проти України. Фото: ukrinform.ua

Трьом російським високопосадовцям повідомили про підозру у вчиненні злочинів проти України.

Сьогодні, 14 березня, оголосили підозру черговим посадовцям країни-агресорки у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, повідомляє Офіс генпрокурора.

"У плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни підозрюється головнокомандувач Повітряно-космічними силами РФ, Начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ, Директор департаменту інформації та друку Міністерства закордонних справ РФ", - йдеться у повідомленні.

Йдеться про представницю МЗС РФ Марію Захарову, головнокомандувача Повітряно-космічними силами Росії Сергія Суровікіна та начальнику військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ Ігоря Кирилова.

Вони є підозрюваними у "магістральній справі щодо російської агресії".

Встановили, що Головнокомандувач ПКС РФ організував вторгнення російської авіації на територію України та нанесення ракетно-бомбових ударів. У тому числі - по цивільних об'єктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили підозру депутатці від ОПЗЖ, яку росіяни "призначили" мером Мелітополя

"Внаслідок цього загинули та отримали поранення мирні громадяни, зруйновано житло та цивільну інфраструктуру", - зазначають в Офісі Генпрокурора.

"Начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ і Директор департаменту інформації та друку Міністерства закордонних справ РФ своїми діями сприяли веденню іншими співучасниками війни проти України. Вони публічно розповсюджували неправдиву інформацію про дії представників влади України. Сприяли розпалюванню національної ворожнечі та вчиняли інші дії на порушення територіальної цілісності України", - додають.

За вказані злочини передбачено максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Аналогу такої війни, яку розпочала Російська Федерація проти України, немає. Зараз проводять консультації з експертами, які організовували трибунал і брали у них участь. Вони кажуть, що такого ще не було. Україна має унікальний у поганому сенсі досвід, зазначила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Зараз ви читаєте новину «Захаровій і двом чиновникам РФ оголосили підозру у злочинах проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі