неділя, 06 серпня 2023 01:50

Три перевірених рецепти, як заготувати смородину із цукром на зиму

Якщо ви в холодний сезон хочете порадувати себе й сім'ю смачним варенням, можна зробити заготівлі на зиму з ягід.

Краще обрати чорну смородину, адже вона має унікальні властивості для зміцнення організму. Вживати цю ягоду можна як джем або варення з млинцями й сирниками, а можна додавати в чай для швидкого одужання від застуди.

Завдяки чорній смородині із цукром, перетертій у м'ясорубці, можна побороти захворювання дихальних шляхів. А ще вона має протизапальну дію на слизову оболонку горла. До того ж заготовлена в такий спосіб чорна смородина дозволяє знизити температуру тіла під час захворювання і виводить токсини з організму.

Перетерта із цукром у м'ясорубці смородина є найоптимальнішим і швидким варіантом заготівля без варіння.

Автор: pexels.com
  Смородина з цукром через м'ясорубку є найоптимальнішим і швидким варіантом заготовки без варіння
Смородина з цукром через м'ясорубку є найоптимальнішим і швидким варіантом заготовки без варіння

Рецепт смородини із цукром без варіння

1. Пропустіть смородину через м'ясорубку або блендер на невисокій швидкості.

2. На 1 л смородини додайте 2 кг цукру.

3. Доведіть смородину до пюре й залиште її на 2-3 год.

4. Перелийте смородину із цукром в банку й поставте в холодильник мінімум на 20 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не псуйте смак – як правильно зберігати сир

Рецепт смородини із цукром з варінням (джем)

1. Перемийте ягоди і дайте стекти воді.

2. Пропустіть смородину через м'ясорубку.

3. Вмішайте в неї цукор.

4. Складіть ягідну масу в каструлю для варіння.

5. Додайте трохи води й доведіть до кипіння.

6. Зачекайте ще 3–5 хв. і вимикайте.

7. Одразу ж розлийте масу в банки й поставте в холодильник.

Автор: pexels.com
  Також із чорної смородини можна приготувати джем або варення
Також із чорної смородини можна приготувати джем або варення

Також багато господинь заморожують смородину, протерту із цукром. Для цього способу на 1 кг ягід додають 500–600 г цукру. Вам треба перетерти смородину, потім засипати її цукром і – в банку. Зачекайте, поки розчиняться кристали, і тільки потім ставте їх у морозильну камеру.

Найпопулярнішою бобовою культурою є горох. З ним є багато різноманітних страв. Але цей продукт, аби добре розварився, треба надовго замочувати.

Однак можна знайти ефективні способи, як швидко зварити горох без замочування. Про найдієвіші з них дізнавайтеся у матеріалі.

Для того, щоб зварити горох для супу без замочування, насамперед треба купувати саме колотий горох. Потім горошинки промиваються під проточною водою двічі або тричі: вода має стати повністю прозорою.

Зараз ви читаєте новину «Три перевірених рецепти, як заготувати смородину із цукром на зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі