вівторок, 17 листопада 2009 13:23

Томенко взявся за "лохотрон" Черновецького

Томенко взявся за "лохотрон" Черновецького

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко направив звернення до Генеральної прокуратури з проханням перевірити законність проведення так званої лотереї від Леоніда Черновецького.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-спікера.

"Це друга спроба "лохотрону" від Київської міської влади", - переконаний Томенко.

Він нагадав, що перша така спроба була в лютому-березні з Київським іподромом, одак завершилася скандалом, "бо ніхто не міг пояснити, на якій підставі організовувалися ці всі заходи на іподромі, хто і які заробив гроші та куди вони поділися".

Томенко наголосив, що законодавчо визначена процедура випуску і проведення лотерей передбачає, зокрема: отримання ліцензії відповідно до закону про ліцензування деяких видів господарської діяльності.

А також відповідність суб"єкту господарювання ліцензійним умовам провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей, затвердженим наказом Держкомітету з питань регуляторної політики та підприємництва та Мінфіну.

Томенко також зауважив, що "в останні чотири роки ліцензування лотерейної діяльності було призупинено".

Зважаючи на це, віце-спікер висловив сумнів у наявності правових підстав для проведення лотереї Київською міською державною адміністрацією.

Він порадив столичній владі сконцентруватися на виконанні своїх повноважень, а не придумувати черговий "лохотрон" для мешканців Києва.

Як відомо, восени цього року КМДА повідомила про запуск у столиці державної благодійної лотереї, яка проводитиметься у Києві та Київській області.

За інформацією ЗМІ, станом на 16 листопада лотерейні квитки трьох видів "Хрещатик", "Мій Київ" і "Столиця", вартістю відповідно 5, 10 і 20 гривень, надійшли у продаж.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Томенко взявся за "лохотрон" Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі