субота, 27 червня 2009 11:40

Тіло Майкла Джексона передано родині

Тіло Майкла Джексона передано родині

Тіло "короля поп-музики" Майкла Джексона, який раптово помер у ніч на п"ятницю у віці 50 років, передали родичам.

Розтин тіла співака Майкла Джексона провели в п"ятницю, проте остаточні висновки про дійсні причини його смерті можна буде зробити лише через 6-8 тижнів.

Як заявив коронер, розтин тіла не виявив ознак насильницької смерті.

"Ніяких пошкоджень на тілі не виявлено", - передає його слова Бі-Бі-Сі.

Він також додав, що Джексон вживав не прописані йому медикаменти, вміст яких зараз встановлюється.

Як стало відомо телеканалу SkyNews, розтин тривав три з половиною години.

Рідні виконавця забрали тіло через декілька годин після розтину, який було проведено увечері в п"ятницю, 26 червня. Про те, куди вони мають намір перевезти тіло Джексона, не повідомляється. Також невідомо, чи вибрали родичі дату похорон. Ніяких заяв про організацію траурної церемонії зроблено не було.

Проте відомо, що родичі Джексона не виключають проведення публічних похоронів.

Як повідомлялося, поліція Лос-Анджелеса розшукує особистого доктора Майкла Джексона, який зник після раптової смерті співака. Лікар робив поп-зірці ін"єкції демерола, синтетичного наркотика, за своїми характеристиками схожого з морфієм. Джексон щодня отримував ін"єкцію демерола, проте в четвер вона, ймовірно, виявилася "дуже великою".

Представники поліції Лос-Анджелеса, які займаються розслідуванням обставин смерті Майкла Джексона, заявили, що не вважають кардіолога співака причетним до його загибелі.

"Він не входить в число підозрюваних, однак ми сподіваємося, що він не відмовиться від співпраці з нами і допоможе з"ясувати, що ж дійсно відбулося", - відзначили в поліції. Слідчі також розповіли, що розмовляли з лікарем Конрадом Мюреєм, який знаходився поруч з Джексоном в останні хвилини його життя, відразу після того, як медики констатували смерть поп-зірки. Про те, що саме офіцером вдалося з"ясувати в бесіді з кардіологів не уточнюється.

Причиною настільки пильної уваги до персони кардіолога стало те, що він знаходився поруч з Джексоном, коли тому стало погано, і, можливо, міг би сказати, що стало причиною раптового погіршення самопочуття. Невдовзі після того, як співака госпіталізували до медичного центру Каліфорнійського університету, з"явилася версія про те, що лікар може мати безпосереднє відношення до кончини поп-зірки. За однією з версій, привести до зупинки серця могла ін"єкція болезаспокійливого препарату демерола, який лікар зробив Джексону.

Лікар-кардіолог Мюрей був найнятий промоутерами Джексона, компанією AEG Live, яка займалася організацією концертів співака в Лондоні (серія з 50 виступів повинна була ознаменувати повернення легенди поп-музики на сцену). За словами представника AEG Live Ренді Філліпс, Джексон сам наполіг на тому, щоб послуги кардіолога були включені в платіжну відомість.

"Коли я запитав Майкла, для чого йому лікар, який перебуває з ним цілий день, він заявив, що вважає своє тіло машиною. Він сказав: "Послухай, я ж справжня машина, і мені потрібно, щоб усі гвинтики були добряче змазані маслом і не скрипіли. Не треба сперечатися з королем поп-музики", - розповів Філліпс.

Як заявили раніше родичі поп-короля, Майкл міг померти від передозування медичними препаратами. Вони були стурбовані тим, що останнім часом він приймав дуже велику кількість медикаментів. За словами близьких, Джексон не міг виступати на концертах, оскільки він приймав сильнодіючі ліки.

Незадовго до смерті Майкла його батько хотів помістити сина в реабілітаційний центр в штаті Каліфорнія. Він вважав, що Джексон призвичаївся до морфію і виписаних йому медикаментів.

Повна зупинка серця Майкла Джексона сталася, коли він був доправлений до лікарні Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі вдень 25 червня.

Джермейн Джексон, брат Майкла, повідомив, що лікарі понад годину намагалися реанімувати зірку, але безуспішно.

Браян Оксман, колишній адвокат співака і друг сім"ї Джексонів, сказав, що він попереджав рідних Майкла про те, що він, можливо, зловживав болезаспокійливими засобами.

За словами Оксмана, в Майкла Джексона були ліки, які він отримував за рецептом після того, як впав зі сцени і зламав ногу; крім того, у нього був зламаний хребець у спині.

В інтерв"ю Сі-Ен-Ен Браян Оксман сказав, що через дію медичних препаратів співак мав серйозні проблеми під час репетицій до серії з 50 концертів, які повинні були пройти в Лондоні в липні.

У березні фірма AEG Live, промоутер лондонських концертів, повідомила, що Джексон пройшов медогляд, який проводили незалежні лікарі протягом 4,5 годин.

2007 року одна з аптек в Беверлі-Гіллс подала на Джексона до суду, заявивши, що за два роки він заборговував їй понад 100 тисяч доларів за ліки. У справі була досягнута домовленість до початку судового процесу.

2005 року стало відомо, що у Майкла Джексона були шприци, ліки демерол і рецепти на антибіотики, виписані на імена різних людей.

13 липня в Лондоні мав пройти перший з 50 концертів у грандіозному спортивно-концертному комплексі О2. Квитки на цей концерт вартістю 50-75 фунтів (80-120 доларів) було продано за лічені хвилини.

Проте в травні, коли дати чотирьох концертів були перенесені на пізніший час, шанувальники співака занепокоїлися. Проте організатори наполягали на тому, що шоу відкладене через технічні труднощі.

Тепер, як очікується, шанувальникам, які купили квитки безпосередньо в комплексі О2 або в офіційних розповсюджувачів, буде відшкодовано 100% витрат або надано можливість обміняти їх на квитки на інші заходи.

У тих же, хто купив квитки "з рук" або у третіх осіб через інтернет, ніяких прав на повернення витрачених грошей немає. Їм залишається сподіватися тільки на "добру волю" тих, у кого вони придбали квитки.

"Король поп-музики" почав свою музичну кар"єру в групі Jackson 5, прославившись як вокаліст цього сімейного квінтету вже у віці 12 років.

Пізніше він здобув всесвітню популярність завдяки таким сольним хітам, як Billie Jean і Bad.

Його альбом Thriller (1982) увійшов до Книги рекордів Гіннеса як альбому всіх часів, що найкраще продавався: він розійшовся тиражем в 65 млн копій.

За свою кар"єру Джексон отримав 13 премій "Гремі" і 13 разів його сингли займали верхню сходинку в американських чартах. Його ім"я двічі занесене до Зали слави рок-н-ролу - як сольного виконавця і як вокаліста Jackson 5.

У співака залишилося троє дітей - Майкл Джозеф Джексон молодший, донька Періс Майкл Кетрін Джексон і Прінс Майкл Джексон II.

За матеріалами Лента.Ру, РИА Новости, NEWSru.com, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тіло Майкла Джексона передано родині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі