понеділок, 26 жовтня 2009 08:31

Тіло друга махінатора Медоффа знайшли на дні басейну

Тіло друга махінатора Медоффа знайшли на дні басейну

Колишній адвокат Джеффрі Піковер, який дружив протягом декількох десятків років з Бернардом Медоффом, знайдений мертвим в своєму будинку у Флориді.

Тіло 67-річного Піковера вдень в неділю, 25 жовтня, було знайдено на дні басейну в маєтку в Палм-Біч, що належав йому. Піковер був екстрено доставлений в найближчу лікарню, проте лікарям залишалося лише констатувати його смерть. Причини смерті Піковера поки не уточнюються.

Джеффрі Піковер довгий час працював адвокатом і бухгалтером в Нью-Йорку, а останні роки життя займався добродійністю. Піковер підозрювався в причетності до махінацій свого друга Мейдоффа, що створив найбільшу фінансову піраміду в історії США.

У червні 2009 року адвокати, які представляють інтереси обдурених вкладників Madoff Securities, подали позов до Піковера, в якому стверджувалося, що він вивів не менше $5 мільярдів з рахунків клієнтів компанії Медоффа. Офіційно Піковеру ніяких звинувачень не висували.

У 2009 році журнал Forbes включив Джеффрі Піковера в список 400 найбагатших американців, поставивши його на 371-е місце.

Про те, що інвестиційна компанія Madoff Securities, створена Медоффом ще в 1960-х роках, є фінансовою пірамідою, стало відомо в грудні 2008 року. Збиток, заподіяний клієнтам компанією Медоффа, оцінюється в 50-65 мільярдів доларів. Madoff Securities вдалося залучити кошти як приватних клієнтів, так і великих компаній та банків. У червні 2009 року Медофф був засуджений до 150 років в"язниці, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Тіло друга махінатора Медоффа знайшли на дні басейну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі