середа, 29 липня 2009 11:19

Найбільший американський аферист чекав на свій арешт

Найбільший американський аферист чекав на свій арешт

Творець найбільшої в історії фінансової піраміди Бернард Мейдофф зізнався, що чекав на своє викриття задовго до того, як його заарештували в кінці 2008 року.

"Я неодноразово зустрічався з людьми з SEC (Комісія з цінних паперів і бірж США) і думав, що мене вже розкусили", - повідомив Мейдофф в бесіді з адвокатами Джозефом Котчеттом і Ненсі Файнмен. Зустріч з адвокатами стала першою з тієї миті, як фінансист був засуджений до 150 років тюремного ув"язнення.

"Це був незвичайний візит. Він був дуже щирим і відкритим, відповідав на кожне питання", - повідомив Котчетт, який представляє інтереси більше десятка постраждалих від фінансових махінацій Мейдоффа інвесторів. "Я думаю він не особливо щасливий бути там, де він знаходиться, але він не скаржиться", - додав адвокат.

Також Мейдофф повідомив адвокатів, що слідчі, вочевидь, знайшли всі гроші, які можна було повернути постраждалим інвесторам.

Котчетту і Файнмен вдалося домогтися зустрічі з творцем Madoff Securities тільки після того, як адвокати пригрозили подати до суду на його дружину Рут.

29 червня 2009 року окружний суд в Нью-Йорку засудив Бернарда Мейдоффа до 150 років тюремного ув"язнення. За різними даними, збиток від фонду Мейдоффа, що діяв з 1960-х років, складає від 13 до 65 мільярдів доларів. Фінансист, який довгий час входив в раду директорів біржі Nasdaq, відмовився подавати апеляцію на рішення суду, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший американський аферист чекав на свій арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі