четвер, 25 вересня 2008 09:46

Терористи погрожують убити Пола Маккартні

Терористи погрожують убити Пола Маккартні
Британського музиканта сера Пола Маккартні під час гастролей в Ізраїлі охоронятимуть не менше п"яти тисяч співробітників служб безпеки. Це більше, ніж було задіяно для охорони президента США Джорджа Буша в ході його візиту до Ізраїлю в травні 2008 року.

Візит до Ізраїлю легендарного музиканта Пола Маккартні викликав незадоволеність ісламських екстремістів, які оголосили співака "ворогом мусульман всього світу". При цьому акції протесту мають намір організувати і ортодоксальні іудеї, бажаючі затаврувати "англійський антисемітизм".

"Якщо містерові Маккартні дороге його життя, він не повинен приїжджати до Ізраїлю, тут йому загрожує небезпека. Наші шахіди вже чекають його. Замість того щоб підтримати страждаючих палестинців, він вважав за краще відсвяткувати злочини окупантів", - приводять "Вести" заяву імама Омара Бакрі Мохаммеда, який вважається одним з ідеологів ісламського екстремізму.

Сам Пол Маккартні повідомив, що не боїться погроз. "Я поступаю відповідно до своїх переконань, і у мене багато друзів, що підтримують Ізраїль", - підкреслив колишній учасник групи TheBeatles. Проте правоохоронні органи віднеслися до попереджень екстремістів серйозніше. Навколо п"ятизіркового готелю, в якому зупинився музикант, посилена охорона. Варта порядку обіцяє стежити і за публікою під час концерту, на який повинні зібратися близько 40 тисяч глядачів.

Відзначимо, що TheBeatles планували виступити в Тель-Авіві в 1965 році. Але тоді шоу відмінили власті Ізраїлю. Міністр освіти Давид Закревський заявив, що музика цієї групи робить згубний вплив на молодь, будить в ній агресивність і сексуальну енергію. При цьому чиновник стверджував, що не бачить нічого художнього в піснях TheBeatles, повідомляють Дни.ру.

Через більш ніж сорок років ізраїльський посол у Британії приніс Полу Маккартні офіційні вибачення за той інцидент і запросив виступити в Тель-Авіві на честь 60-ліття Ізраїлю. Музикант погодився, враховуючи, що спонсор запропонував йому гонорар, що перевищує чотири мільйони доларів. У столиці Ізраїлю Пол Маккартні розташувався в королівському люксі площею в 200 квадратних метрів. У цьому номері раніше зупинялися президент США Біл Клінтон і співачка Мадонна.

Разом з колишнім учасником групи TheBeatles прибули близько ста помічників - охоронців, музикантів, дворецький і особистий кухар. Тридцять чоловік розмістилися в тому ж фешенебельному готелі, а інші 70 знайшли притулок в інших готелях Тель-Авіва, повідомляє "Російська служба новин".

Зараз ви читаєте новину «Терористи погрожують убити Пола Маккартні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі