вівторок, 11 листопада 2014 17:08

Терорист Стрєлков розповів, як Кремль шантажем "вигнав" його з Донбасу

Терорист Стрєлков розповів, як Кремль шантажем "вигнав" його з Донбасу
Фото: ТСН

Один з бойовиків так званої ДНР Ігор Стрєлков (Гіркін), який раніше радив главі РФ Володимиру Путіну наслідувати Сталіна, розповів про те, як його шантажувало вище політичне керівництво Росії і змусило залишити Слов'янськ на Донеччині.

Бойовик-утікач заявив про те, що залишити окуповане місто на Донбасі його змусили люди з "верхівки" Кремля, при цьому використовуючи прямий тиск і шантаж. Він став непотрібним на Сході України нібито тому, що не хотів мирного врегулювання ситуації.

 "Була зроблена ставка на нібито мирне врегулювання, помилкова ставка, на мій погляд, і помилковість ця видна, по-моєму, просто неозброєним оком. У зв'язку з цією ставкою моє перебування було визнано недоцільним. І в тому числі, не приховую, це проводилося шляхом певного шантажу і прямого тиску - шляхом припинення поставок допомоги з території Росії", - заявив Стрєлков в інтерв'ю російському виданню "Свободная пресса".

При цьому бойовик додав, що не сильно пручався таким рішенням Кремля, а повертатися на Донбас не збирається. "Навіть якщо не згоден з будь-яким рішенням політичного керівництва Росії, я все одно маю його виконувати", - додав Стрєлков-Гіркін. Як повідомлялося раніше, Гіркін розповів, як перебігав з бойовиками через кордон і чому обрав для захоплення саме Слов'янськ.

Зараз ви читаєте новину «Терорист Стрєлков розповів, як Кремль шантажем "вигнав" його з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі