понеділок, 04 квітня 2022 17:25

Терор у Бучі: ЄС направить слідчих для документування воєнних злочинів росіян

Терор у Бучі: ЄС направить слідчих для документування воєнних злочинів росіян
ЄС готовий надіслати спільні слідчі групи для документування військових злочинів російськ військ під час окупації Бучі. Фото: bbc

Євросоюз направить слідчих у Бучу, щоб ті разом з Офісом генпрокурора документували воєнні злочини росіян проти мирного населення.

Про це повідомляє голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Говорила з президентом Володимиром Зеленським про жорстокі вбивства мирних жителів у Бучі та інших містах України. ЄС готовий надіслати спільні слідчі групи для документування воєнних злочинів у координації з Генеральною прокуратурою України", - написала вона.

Ініціативу підтримують Агентство Європейського Союзу зі співробітництва з правоохоронними органами та Агентство ЄС зі співробітництва у сфері кримінального правосуддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський у Бучі: Росія скоїла геноцид

Фото з тілами закатованих і вбитих російськими окупантами цивільних українців у Бучі на Київщині опублікував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Пошуки жертв ще тривають у Бучі, Ірпені, на Житомирській трасі. За даними правоохоронців, відступаючи, окупанти замінували тіла.

Після оприлюдення жахливих фото вбитих українців, ряд європейських політиків засудили дії Росії.

Зараз ви читаєте новину «Терор у Бучі: ЄС направить слідчих для документування воєнних злочинів росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі