понеділок, 01 квітня 2024 10:22

Телемарафон можуть закрити - депутат сказав, що здатне його врятувати

Телемарафон можуть закрити - депутат сказав, що здатне його врятувати
Телемарафон повинен повернути довіру українців, інакше його закриють. Фото: Pexels

2024 рік стане вирішальним для телемарафону.

Якщо він не змінить формат і не здобуде довіру українців, то треба буде думати над його завершенням. Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин сказав про це в інтерв'ю "РБК-Україна".

В Україні не вистачає коштів по всіх напрямках.

"Ми поки не розуміємо, як з цим працювати. Можна, звичайно, як влада на початку казала, вирішити - хай телемарафон буде працювати до кінця війни. Але чому 2024 рік стане вирішальним? Бо у нас скорочується міжнародна фінансова допомога, як наслідок, суттєво скорочується наша економіка. Це брак коштів по всіх напрямках", - сказав він.

Першочерговим є забезпечення Сил оборони, мають бути гроші на снаряди та перезаряджання систем Patriot.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародна організація радить закрити телемарафон

"Тому, якщо до кінця 2024 року не буде продемонстровано, що єдиний марафон змінив формат, що є баланс, є не бравадні новини з фронту, що у людей знову відновлюється довіра, тоді треба буде думати над завершенням", – пояснив народний обранець.

Юрчишин додав, що зараз українці дізнаються інформацію більше з соцмереж, аніж із телемарафону. Тож потім буде ще важче пояснити міжнародним партнерам і своїм громадянам, чому фінансується неефективна інформаційна політика.

Українці менше довіряють телемарафону "Єдині новини".

Між травнем 2022 року і жовтнем 2023 року частка тих, хто довіряє, знизилася з 69% до 48%, свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

У грудні 2023 року довіра до телемарафону знизилася до 43%.

Зараз ви читаєте новину «Телемарафон можуть закрити - депутат сказав, що здатне його врятувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі