вівторок, 11 лютого 2020 10:36

Телеканал ATR припинив трансляцію

Телеканал ATR припинив трансляцію
Керівництво каналу ATR зробило заяву про блокування коштів Фото: ТАСС

В Україні зникає єдиний кримськотатарський телеканал ATR.

Також кримськотатарський телеканал ATR повідомив про блокування його рахунків і фінансування з держбюджету, - заявив заступник директора Айдер Муждабаєв

"Першому кримськотатарському телеканалу ATR вкотре заблокували фінансування, попри те, що держава виділила 50 мільйонів гривень на фінансування каналу 2020-го", — сказано у заяві. Через це телеканал запустив марафон #SaveATR, із ефірами без ведучих і гостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джемілєв пояснив, коли в Крим пустять дніпровську воду

ATR інформує, що 2019-го держава перерахувала телеканалу 15 млн грн підтримки 28 грудня, коли банки були закриті, і жодні операції не можна було провести.

"ATR, відповідно до закону, змушений був повернути ці гроші державі. 2020-го з держбюджету України на фінансування телеканалу виділено 50 мільйонів гривень. Частина цих грошей прийшла на рахунок ATR, але їх заблокувало казначейство", — повідомив телеканал.

Проблеми у телеканала почалися торік, коли уряд зупинив надходження бюджетних коштів. Тоді кримськотатарське телебачення змушене було суттєво скоротити штат і кількість власних програм. У новому році гроші виділили з бюджету, однак до каналу вони так і не дійшли, їх заблокували на казначейських рахунках. Головна вимога – проведення відкритогго тендеру на виробництво програм. Телеканал відмовився співпрацювати з окупантами і переїхав до Києва з Криму після анексії півострова. Відтоді став одним із найпотужніших джерел інформації про тамтешню ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Телеканал ATR припинив трансляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі