понеділок, 17 травня 2010 12:37

Таїланд на порозі громадянської війни - люди зводять на вулицях барикади (ФОТО)
21

У Бангкоку тривають сутички між урядовими військами та прихильниками опозиції. Кількість жертв заворушень у столиці Таїланду зросла до 36 осіб, 255 людей постраждали.

Мирні жителі Бангкока вимагають втручання ООН, однак уряд на чолі з Апхіситом Ветчачивою заявляє, що не потребує посередництва й самостійно придушить опір протестувальників. Військові сили Таїланду оголосили центр Бангкока "зоною застосування вогню на поразку". Громадянам рекомендується не з'являтися в цьому районі. Біля табору протестуючих всюди встановлені щити з написами, які забороняють прохід.

У відповідь на це, "червоні сорочки" зводять барикади, використовуючи для цього покришки, будівельні та інші підручні матеріали. Військові не припиняють обстрілів укриттів опозиціонерів.

Влада відмовилися від переговорів з "червоними сорочками". Незважаючи на заяви тайського уряду, що ситуація знаходиться під контролем і солдати використовують зброю виключно в цілях самозахисту, армійським снайперам пред'явили звинувачення в цілеспрямованому відстрілі протестуючих.

Вчора один з лідерів опозиціонерів Наттавут Сайкуа заявив, що нинішня ситуація може призвести лише до громадянської війни - а цього вони не хочуть.

Зараз ви читаєте новину «Таїланд на порозі громадянської війни - люди зводять на вулицях барикади (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі