середа, 19 травня 2010 08:54

Таліби-смертники атакували американську базу в Афганістані

Таліби-смертники атакували американську базу в Афганістані

Бойовики руху "Талібан" напали в середу вранці на авіабазу НАТО в Баграмі, з них семеро загинули. У бою було поранено п'ять військовослужбовців НАТО, які обороняли базу. Повідомляється, що бій триває і досі.

Представник руху "Талібан" Забаіулла Муджахід визнав, що напад організували саме таліби, і згадав, що в ньому беруть участь 20 бойовиків-камікадзе. Сторони застосовують стрілецьку зброю, ручні гранати і гранатомети.

Начальник провінційної афганської поліції генерал Абдул Рахман Саедхаіл повідомив, що перестрілка почалася, коли американські вартові виявили бойовиків в автомобілі біля бази. Американці відкрили вогонь, спровокувавши перестрілку, в ході якої один з бойовиків підірвав жилет смертника.

Бій продовжився, коли американські військовослужбовці виявили ще й інших бойовиків. Представниця бази Кріс Сукач повідомила, що в ході атаки було пошкоджено одну з будівель, але вона не має першочергового значення для бази.

Напередодні терорист-самогубець підірвав караван НАТО в Кабулі. Загинули 18 осіб, в тому числі п'ятеро військовослужбовців коаліції. Пошкодження отримали п'ять військових машин і більше 10 цивільних.

База Баграм розташована в годині їзди від Кабула і є одним з найбільших військових об'єктів Афганістану. На базі в основному розквартировані американські військові.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Таліби-смертники атакували американську базу в Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі