четвер, 06 травня 2010 17:46

Афганська влада збирається навчити талібів вишиванню

Афганська влада збирається навчити талібів вишиванню

Адміністрація президента Афганістану Хаміда Карзая розробила план з інтеграції в суспільство бойовиків руху "Талібан", які готові відмовитися від терористичної діяльності.

Документ під назвою "Програма миру і реінтеграції в Афганістані" включає в себе шість пунктів. Зокрема, передбачається, що на розробку індивідуального плану з інтеграції колишніх бойовиків буде відводитися 90 днів. За цей час місцева влада й старші повинні будуть вирішити, яким чином колишні бойовики можуть бути корисні суспільству.

Для обліку талібів, які вирішать взяти участь у цій програмі, буде створена окрема база даних, до якої занесуть їх відбитки пальців, а також відскановане зображення сітківки ока.

Крім того, колишні терористи повинні будуть скласти присягу на вірність афганському уряду, відмовившись від всіх зобов'язань, даних лідерам "Талібану". Натомість вони отримають право брати участь у спонсорованій державою програмі професійної перепідготовки, наприклад з навчання крою та шиттю, або підготовці майстрів-електриків.

Після проходження курсів колишнім бойовикам буде запропоновано працевлаштування або за освоєною спеціальності, або в поліції та армії. При цьому не виключається можливість того, що бойовикам буде дозволено емігрувати в інші країни.

Ідея можливої інтеграції талібів в суспільство раніше вже висувалася як афганським урядом, так і їх західними союзниками. Крім того, діалог з помірними членами "Талібану" підтримують і представники місії ООН, на думку яких стабілізація в Афганістані неможлива без співпраці всіх сторін.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Афганська влада збирається навчити талібів вишиванню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі