середа, 05 листопада 2008 09:11

Світові лідери вітають Обаму з перемогою

Світові лідери вітають Обаму з перемогою
Світові лідери прокоментували перемогу демократа Барака Обами на президентських виборах в США.

Президент Франції Ніколя Саркозі заявив: "Американський народ, відданий своїм цінностям і свободам, зробив свій вибір. У ці нелегкі часи Ваше обрання вселяє в Європі, у Франції і по всьому світу великі надії. Франція і Європа знайдуть нові сили для того, щоб разом з Америкою працювати для захисту миру і стабільності".

Президент Афганістану Хамід Карзай сказав: "Я аплодую американському народу за їх велике рішення і сподіваюся, що нова адміністрація США зможе принести світу важливі цінності Америки".

Президент Кенії Мваї Кібакі сказав у зверненні до Обами: "Ми, народ Кенії, дуже пишаємося Вашим кенійським корінням. Ваша перемога не тільки надихає мільйони людей по всьому світу, але й має особливий резонанс тут, у нас в Кенії".

Прем"єр-міністр Канади Стівен Харпер заявив: "Я сподіваюся на зустріч з обраним президентом, щоб продовжити посилення особливих зв"язків між Канадою і США".

Глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозо відзначив: "Зараз нам необхідно боротися з поточною кризою за допомогою нових можливостей. Нам потрібна нова угода для нового світу. Я щиро сподіваюся, що на чолі з президентом Обамою США об"єднають з Європою свої сили, щоб укласти цю нову угоду. На благо наших громадян, на благо світу".

Крім того, свої вітання вже направили прем"єр-міністр Японії Таро Асо, президент ПАР Кгалема Мотланте та прем"єр-міністр Нової Зеландії Хелен Кларк, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Світові лідери вітають Обаму з перемогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі