четвер, 23 квітня 2020 14:13

Суттєве потепління і дощі – синоптики потішили прогнозом

Суттєве потепління і дощі – синоптики потішили прогнозом
Найближчими днями в Україні потеплішає, а у вихідні підуть дощі. Фото: РБК

Найближчими днями в Україні потеплішає, а у вихідні підуть дощі. Про це заявляє Наталка Діденко на сторінці у Facebook.

"24 квітня температура повітря крутитиме спідницею поблизу симпатичних +14...+19 градусів. Заморозки поступово відступають, вночі передбачається +3...+8 градусів, хіба десь на сході та заході окремі приморожені 0-3 градуси ще вчепляться у красивий весняний цвіт. Суттєві опади завтра малоймовірні, лише буде шанс невеликих дощів у східній частині України та в центрі, а також локально в західних областях", - каже Діденко.

Дощі прийдуть у більшість областей України в суботу, 25 квітня. Атмосферний фронт зумовить вологу дощову погоду на заході, півночі, в центральних областях та на Харківщині. У Луганській, Донецькій областях та в південній частині України в суботу переважатиме суха повітряна маса.

"Вітер залишається завтра західним, у суботу перейде на південно-західний, у неділю, за фронтом, буде північним. Очікується вітер помірний, часом поривчастий, у неділю можливі пориви до 15-20 м/с".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Природа перепочине: еколог про плюси і мінуси тривалого карантину

У Києві 24 квітня погода очікується теплою, до +18 градусів, без істотних опадів із західним помірним вітром.

У суботу у столиці пройдуть дощі, які принесе атмосферний фронт, у неділю-понеділок трохи похолодає. А з вівторка в Києві знову потеплішає.

"Хто гне поперек на дачі, на приватному подвір`ї, у дворах на клумбі, у кого є можливість посадити квіти на цвинтарях - добре це було б зробити саме завтра. Якраз суботній дощ поллє квіти чи майбутню городину. І допоможе догасити пожежі, змити нещодавній бруд та небезпечну пилюку з тротуарів, вулиць та листочків", - додає синоптик.

Городникам варто поспішити, поки є волога, і завчасно посадити городи, аби мати хоч якийсь урожай. Травень буде сухий. На дощі не очікують аж до 20 травня.

Зараз ви читаєте новину «Суттєве потепління і дощі – синоптики потішили прогнозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі