понеділок, 05 грудня 2016 14:44

Сущенко попросив Олланда визволити його

Сущенко попросив Олланда визволити його
У ФСБ заявили, що Сущенко підозрюється в шпигунстві.

Ув'язнений у Москві український журналіст Роман Сущенко попросив президента Франції Франсуа Олланда посприяти його звільненню.

Про це Роман Сущенко написав з московського СІЗО "Лефортово" в своєму листі до глави Французької Республіки, передає "Укрінформ". До затримання він працював власним кореспондентом агентства у Парижі.

"Пане президенте, я прошу Вас взяти участь у вирішенні моєї долі. У долі людини, яка є заручником війни і конфлікту, розв'язаного Росією", - наголосив українець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сущенко можуть обміняти на затриманого шпигуна

Сущенко також зазначив, що журналістською діяльністю намагається підтримувати дружні відносини між Україною та Францією. Зауважив, що він і його сім'я дуже поважають і високо цінують Францію. У період протистояння України з Росією вона надає максимальну допомогу нашій державі.

Адвокат Марк Фейгін передав минулого тижня в Парижі цього листа уповноваженій особі з Міністерства закордонних справ Франції. У французькому МЗС адвоката запевнили, що послання передадуть в кабінет глави держави.

2 жовтня члени громадської спостережної комісії Москви виявили в СІЗО "Лефортово" Романа Сущенка, журналіста "Укрінформу". У ФСБ заявили, що Сущенко - нібито співробітник Головного управління розвідки Міноборони України і підозрюється в шпигунстві. Лефортовський суд Москви заарештував його на 2 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Сущенко попросив Олланда визволити його». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі