середа, 09 вересня 2020 05:06

Суд оштрафував жінку через розповсюдження фейку про коронавірус

Суд оштрафував жінку через розповсюдження фейку про коронавірус
Жінку оштрафували за розповсюдження фейку. Фото: Детектор Медіа

В Івано-Франківській області суд оштрафував жительку Яремче за поширення неправдивої інформації про коронавірус в соціальній мережі Facebook.

20 липня жінка опублікувала на своїй Facebook-сторінці публікацію під назвою "На Україні американська вакцина від Covid-19 вбила 5 осіб", повідомляється у вироку, розміщеному в Єдиному державному реєстрі судових рішень

Інформація була фейковою, але викликала поширення неправдивих чуток, які могли викликати паніку серед населення. Обвинувачена свою провину визнала, розкаялася і вказала, що розповсюдила інформацію, не надавши належної оцінки змісту інформації. Суд оштрафував жінку на 170 гривень і стягнув 420 грн судового збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook обмежує пересилання повідомлень у Messenger

Раніше СБУ виявила 38 розповсюджувачів фейків про Covid-19. Єврокомісія назвала Росію і Китай найбільшими розповсюджувачами дезінформації про новий коронавірус Covid-19 c початку пандемії.

Зараз ви читаєте новину «Суд оштрафував жінку через розповсюдження фейку про коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі