субота, 29 вересня 2012 11:16

Студентам-призерам олімпіад платитимуть президентську стипендію, яка на 30 грн менша звичайної

Студентам-призерам олімпіад платитимуть президентську стипендію, яка на 30 грн менша звичайної
Обдаровані студенти отримуватимуть президентські стипендії у розмірі 700 грн. Фото: 4geo.ru

З 1 вересня студентам-призерам міжнародних олімпіад будуть нараховуватися стипендії президента України в розмірі 700 гривень — на 30 гривень менше, ніж стипендії для звичайних студентів. До редакції ZN.UA звернулися з листом переможці Міжнародної олімпіади з біології. Як повідомили студенти, згідно з постановою Кабінету міністрів № 177 від 07.03.2012 р., з 1 вересня нинішнього року учасникам і призерам міжнародних олімпіад будуть нараховуватися стипендії в 700 гривень (для переможців) і 600 гривень (для учасників).

Згідно з ще однією постановою уряду (від 25.07.2012 р.), мінімальна стипендія для звичайного студента встановлена на рівні 730 гривень на місяць, тобто на тридцять гривень більше, ніж переможцю міжнародної олімпіади.

Відзначимо, що традиційно при визначенні президентських стипендій в Україні керувалися постановою Кабміну № 169 від 08.02.1999 р., згідно з якою розмір стипендій президента визначався шляхом множення звичайної стипендії на коефіцієнти: 2,5 — для учасників міжнародних олімпіад та 4,375 — для переможців. Уряд Азарова визнав це положення таким, що втратило силу, тим самим знизивши стипендію для обдарованої молоді.

Студенти також заявили про "урівняння" в стипендіях для переможців всеукраїнських олімпіад та всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук.

"Чемпіона світу прирівняли до чемпіона України", — зазначають автори листа.

Зараз ви читаєте новину «Студентам-призерам олімпіад платитимуть президентську стипендію, яка на 30 грн менша звичайної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі