вівторок, 08 грудня 2020 00:55

Штаб Тихановської готує концепцію нових виборів

Штаб Тихановської готує концепцію нових виборів
У Тихановської пояснили правила нових виборів. Фото: Белсат

Офіс лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської представив концепцію нових виборів.

Вибори мають пройти після звільнення всіх політв'язнів і переговорів із нинішньою владою, документ опублікований на сайті Тихановської.

Концепція нових виборів ґрунтується на 10 принципах, підготовлених на основі рекомендацій білоруських експертів, що мають міжнародний досвід спостереження за виборами.

Серед основних принципів: доступ спостерігачів на всіх етапах виборів; публічна перевірка підписів; обмеження дострокового голосування; відкритий і гласний підрахунок голосів; публікація всіх протоколів на сайті ЦВК тощо.

У Тихановської нагадали, що дострокові вибори можуть бути призначені за умови добровільної відставки президента, звільнення або усунення президента з посади парламентом.

Нові вибори повинні пройти мінімум через 30, максимум - через 70 днів після цього. Команда Тихановської розраховує, що підготовка до нових виборів займе від 45 до 60 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога неминуча: Тихановська звернулася до учасників протестів

Нагадаємо, білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська заявила, що готова очолити країну на час перехідного періоду влади.

Зараз ви читаєте новину «Штаб Тихановської готує концепцію нових виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі