середа, 30 березня 2022 17:11

"США закидають Росію бомбами" - ексрозвідник КДБ розказав, якою буде відповідь Америки на ядерну зброю

"США закидають Росію бомбами" - ексрозвідник КДБ розказав, якою буде відповідь Америки на ядерну зброю
Колишній розвідник КДБ Юрій Швець заявив, що Америка готова навести авіаудар по РФ протягом 15 хв. з моменту застосування ядерної зброї Росією. Фото: Національний банк новин

США готові нанести авіаудар по Росії, якщо та застосує ядерну зброю. Це стверджують американські джерела колишнього розвідника КДБ й ексоднокурсника Путіна - Юрія Швеця.

Про це повідомляє видання "ГОРДОН".

"Я у них запитую (у джерел в США. - Gazeta.ua): як ви вважаєте, якщо він застосує, скажімо, в Україні, тактичну ядерну зброю, що буде? Вони кажуть: "Ми його розбомбимо, просто закидаємо бомбами". Ось такою була однозначна відповідь", - розповів Швець.

У разі застосування Росією ядерної зброї, відповідь США може надати вже за 15 хв. з моменту атаки.

"... Підрозділ морської піхоти може протягом години опинитися в будь-якій точці Європи, припустимо, і запускати ці ракети. Якщо вже зовсім конкретно відповідати на ваше запитання - хвилин 15. Якщо ці розумники в Кремлі думають, що вони найхитріші і їх місце перебування в конкретний момент невідомо, то вони глибоко помиляються", – додав ексрозвідник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не наважиться натиснути ядерну кнопку - Арестович

Погрози застосування ядерної зброї з боку Росії посилилися після провалів окупантів у бойових діях проти України.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков 22 березня наголосив американським журналістам, що концепція нацбезпеки країни допускає застосування ядерної зброї, якщо держава опиниться під загрозою існування. Через два дні російський дипломат в ООН публічно заявив, що РФ готова застосувати зброю масового ураження, якщо її "спровокує НАТО".

Росія за будь-якого сценарію в Україні не збирається застосовувати ядерну зброю. Кремль вдасться до ядерної зброї виключно у разі загрози існуванню РФ, заявив речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков в ефірі американської телекомпанії PBS.

Зараз ви читаєте новину «"США закидають Росію бомбами" - ексрозвідник КДБ розказав, якою буде відповідь Америки на ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі