четвер, 11 вересня 2008 08:18

США вимагають від РФ вивести війська з ПО і Абхазії

Адміністрація Джорджа Буша вимагає від Росії дотримувати угоди про припинення вогню і не залишати в Південній Осетії і Абхазії декілька тисяч солдатів, а також не перешкоджати постачанням гуманітарній допомоги до Грузії.

"Ми украй стривожені у зв"язку з недавніми заявами російського уряду, що показують, що російські війська залишаться на постійній основі в Південній Осетії і Абхазії", - мовиться в поширеній у Вашингтоні заяві офіційного представника держдепартаменту США Шона Маккормака.

"Угода про припинення вогню, підписана президентами Медведєвим і Саакашвілі, зобов"язує російські війська відійти на позиції, на яких вони знаходилися 6 серпня, і будь-яка додаткова дислокація російських озброєних сил за межами їх позицій по стану до 7 серпня буде порушенням угоди про припинення вогню", - наголошується в документі.

Вислови про те, що близько 7 тисяч 600 російських солдатів будуть на постійній основі розміщені в Південній Осетії і Абхазії, явно суперечать угоді про припинення вогню. "Ми наполягаємо на тому, щоб Росія виконала свої зобов"язання", - заявив представник американського держдепартаменту.

У документі також указується, що в адміністрації Буша "дуже стривожені російськими обмеженнями на постачання гуманітарної допомоги, що теж суперечить угоді про припинення вогню".

"Тоді як гуманітарна допомога може поступати через порт Поті, і ті, що йдуть зі сходу на захід головні транспортні шляхи відкриті, російський КПП в Каралеті продовжує завертати назад постачання гуманітарної допомоги, які намагаються досягти селищ на південь від Цхінвалі. Ми рішуче закликаємо Росію дозволити вільний потік гуманітарної допомоги у всі райони Грузії", - мовиться в заяві Маккормака, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «США вимагають від РФ вивести війська з ПО і Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі