четвер, 23 грудня 2010 13:11

США виділили $ 4,3 млрд постраждалим від терактів 11 вересня

США виділили $ 4,3 млрд постраждалим від терактів 11 вересня

Конгрес США схвалив законопроект про виділення 4,3 мільярда доларів постраждалим від терактів 11 вересня 2001 року.

Ці кошти протягом п'яти років будуть розподілені між пожежниками, рятувальниками та робітниками, які розбирали завали після обвалення веж, а також городянами, які жили неподалік від місця теракту. Всього в списку значаться понад 40 тисяч осіб.

У Сенаті закон був прийнятий за підсумками усного голосування. Відразу після верхньої палати закон схвалила Палата представників. Тепер його має підписати президент Барак Обама.

Законопроект названий на честь детектива Джеймса Задрогі, який працював на місці теракту протягом трьох тижнів. У 2006 році він помер. Вважається, що його смерть настала через захворювання, що розвинулось внаслідок тривалого вдихання пилу.

Раніше повідомлялося, що більше ніж 10 тисяч ліквідаторів наслідків теракту 9 /11, які в суді вимагали компенсації, пішли на угоду з владою Нью-Йорка, погодившись на отримання 625 мільйонів доларів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «США виділили $ 4,3 млрд постраждалим від терактів 11 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі