пʼятниця, 19 червня 2009 09:16

США готові дати відсіч КНДР

США готові дати відсіч КНДР
Якщо Північна Корея спробує запустити ракету у напрямі Гавайських островів, Сполучені Штати Америки готові захистити себе. Таку заяву зробив міністр оборони США Роберт Гейтс.

Він також відзначив, що в цілях попередження небезпеки він розпорядився відправити на Гаваї фахівців з ракетних установок і встановити там систему радарів.

Нагадаємо, вчора з"явилося повідомлення про те, що наступна ракета Північної Кореї буде направлена у бік Гавайських островів.

Проте міністерство оборони Японії припускає, що запуск може проходити за трьома сценаріями.

У разі запуску у бік Окінави перший ступінь ракети може впасти недалеко від узбережжя Жовтого моря, що викличе обурення Китаю. Якщо ракета полетить убік Гуама, то її ступінь може впасти на територію Південної Кореї або Японії, чого КНДР постарається уникнути, - роздумують японські військові. Таким чином, найбільш ймовірний маршрут пройде у бік Гавайських островів.

Ймовірний ракетний удар по США відбудеться в період з 4-го по 8-го липня, повідомляють ЗМІ. Найбільш вірогідною датою запуску ракети вважається саме 4 липня, коли жителі США відзначатимуть День незалежності. Крім того, цей день співпадає з 15-ми роковинами смерті першого правителя Північної Кореї Кім Ір Сена, а також з датою першого запуску ракети "Тхепходонг-2", здійсненого 4 липня 2006 року.

Втім, ракета, дальність польоту якої складає 4000-6500 кілометрів, за версією Міноборони, не зможе подолати відстань в 7000 кілометрів до Гавайських островів, повідомляє Полит.ру.

Зараз ви читаєте новину «США готові дати відсіч КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі