понеділок, 26 червня 2023 12:12

Спека відступає: де завтра пройдуть дощі

Спека відступає: де завтра пройдуть дощі
У центральній частині дощі очікуються на Вінниччині та Дніпропетровщині. Фото: pixabay.com

27 червня температура повітря в Україні буде комфортною. Лише у південній частині країни пануватиме спека +25...30°С.

У вівторок протягом дня очікується +20...26°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook. Хіба на північному сході та крайньому заході місцями буде свіжіше: +18...21°С.

"Синоптичний новий тиждень розпочинається. Кому треба спека, вона прийде на початку липня. Тому поки що запасайтеся свіжим повітрям і не бурчіть на погоду, вона працює на свій закон і совість. Дощі у вівторок цікаво розподіляться. Пройдуть із грозами в західних областях і на сході України. Водночас на Донеччині істотних опадів не буде. З північних областей вони ймовірні на Житомирщині та Сумщині, а ось на Київщині та Чернігівщині завтра переважно буде сухо", – написала вона.

У центральній частині дощі очікуються на Вінниччині та Дніпропетровщині. Полтавщину, Кропивницький з районами та Черкащину опади оминуть.

Південна частина опиниться вся у сухій сонячній погоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну охоплять грозові дощі. Оновлений прогноз

У Києві вівторок мине без опадів. Буде сонячно та тепло у межах +23°С.

Середньомісячна температура повітря влітку 2023 буде під впливом глобального потепління.

Температура повітря буде вище норми в кожному місяці сезону, сказала синоптикиня Наталія Птуха, яка надала загальний прогноз на все літо поточного року.

За її прогнозом, кардинальних змін не очікується, єдине, ще більше зменшиться інтенсивність локальних короткочасних дощів.

Зараз ви читаєте новину «Спека відступає: де завтра пройдуть дощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі