середа, 04 липня 2018 09:07

Щоразу трапляються отруйні екземпляри: де можна перевірити гриби, щоб не померти

Щоразу трапляються отруйні екземпляри: де можна перевірити гриби, щоб не померти
Гриби безкоштовно можна перевірити у лабораторії будь-якого ринку. Фото - Dreamstime.com

В Україні розпочався грибний сезон. Після рясних дощів ліси багаті на лисички та підосичники.

Гриби, які продають з рук, ніхто не перевіряє. Але себе все-таки можна убезпечити. Якщо ви сумніваєтеся у зібраних або куплених грибах, зайдіть у лабораторію будь-якого продуктового ринку. Фахівці перевірять і підкажуть. Ця послуга безкоштовна.

На офіційному ринку грибів ще більше, ніж на стихійному. Торгують білими - по 70 грн за кг, підосичниками - по 45, лисичками - по 60. Розпродують гриби за лічені години. А все тому, що вони перевірені, запевняють у лабораторії. Кажуть, кожен раз трапляються отруйні екземпляри, повідомляє "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові від отруєння грибами померло двоє людей

Якщо серед грибів знаходять отруйні, то до продажу не допускають всю партію. Продавати на ринку дозволяють тільки білі, підосичники, сироїжки і лисички. А ось маремухи на прилавок не потраплять, бо відносяться до умовно їстівних грибів.

І якщо вже зібрали чи купили гриби на свій страх і ризик, слід дуже ретельно їх готувати, підкреслюють фахівці.

У Житомирі 4-річна дівчинка знайшла на території дитячого садка гриби та з'їла їх. Два дні дитина була в реанімації, зараз її стан стабільний.

Зараз ви читаєте новину «Щоразу трапляються отруйні екземпляри: де можна перевірити гриби, щоб не померти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі