четвер, 24 вересня 2009 10:18

Сомалійські пірати знову нагадали про себе

Сомалійські пірати знову нагадали про себе
Танкер "Олександра" Приморського морського пароплавства зазнав нападу піратів в Аденській затоці, повідомляє 24 вересня РІА Новості з посиланням на представників компанії-власника судна.

Пірати спробували захопити "Олександру", на борту якої знаходиться екіпаж з 19 росіян, в суботу, 19 вересня. За словами представників Приморського морського пароплавства, пірати впритул підійшли до судна і обстріляли його.

Екіпаж танкера передав в ефір повідомлення про напад і на нього відгукнулися військові кораблі, що патрулюють Аденську затоку. Крім того, судно різко збільшило швидкість і почало лавірувати, щоб відірватися від піратів.

Детальніше про невдалу спробу захоплення танкера "Олександра", що ходить під прапором Кіпру, буде розказано в повідомленні, яке Приморське морське пароплавство опублікує в найближчі години.

У 2008 році різко зросло число випадків нападу на судна в Аденській затоці, у зв"язку з чим РБ ООН ухвалила резолюцію, що дозволяє іноземним військовим кораблям переслідувати піратів в територіальних водах Сомалі. Свої військові кораблі до узбережжя Сомалі направили НАТО, Євросоюз, Росія, Індія, Китай, Японія та Південна Корея.

Проте, не дивлячись на всі зусилля, справитися з піратами поки не вдається, тільки в 2009 році зафіксовано декілька десятків спроб нападу на судна в Аденській затоці.


Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати знову нагадали про себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі