понеділок, 11 серпня 2014 21:10

Солдатам просять не передавати копчену рибу, свіжину і горілку

Солдатам просять не передавати копчену рибу, свіжину і горілку

Волонтери, які збирають продукти для військових у зоні АТО, просять українців не купувати горілку і продукти, які швидко псуються.

"Не беру заморожені напівфабрикати і молочні вироби – сир, сметану, масло, йогурти і молоко, - говорить киянин Андрій Павленко. Він щотижня збирає і відвозить продукти на схід власним бусом. Харчами допомагає учасникам АТО. - Щоб перевозити таке, треба автомобіль з холодильником. Також не вожу на Донбас оселедців, копченої риби, сосисок і ковбаси. У таку спеку м'ясне швидко псується. Краще консерви – сардини, шпроти, кільку, паштети".

Замість шоколаду краще передати фрукти, сухофрукти, печиво, бублики, сухарики, згущене молоко.

"Хлопці просять шоколаду, бо він швидко втамовує голод і додає сили, - розповідає Андрій. - Але він весь розплавленим доїжджає. Прошу не пекти тортів з кремом, але пироги і пончики беру. Добре йде вишневе, абрикосове і яблучне варення і дрильовані вишні".

За словами волонтера, українці щедрі, готові останнє віддати.

"Але не все, що дають, беру. Більше не вожу рибних і м'ясних консерви домашнього виробництва. Бо вони у таку спеку дуже швидко псуються. Боюся наших хлопців потравити. Ще в липні набрав 17 банок. На 12 з них кришки поздувалися. Усе викинули, щоб не потравитися".

Часто військовим намагаються передати пиво та горілку. Але на алкогольні напої в армії табу.

"2 серпня подзвонив чоловік з Києва. Хоче передати хлопцям 5 ящиків пива, - каже волонтер. - Але алкоголю їм не можна. Домовилися, що замість пива привезе воду і квас. Часто приносять вино, пиво і горілку. Коли нанесуть багато чаю, ходжу у магазин до дівчат і обмінюю його на каву і цикорій. Солдати кави просять щоразу, коли приїжджаю".

Просить хімію пакувати окремо від харчів.

"Якщо мило і порошок покласти з печивом чи хлібом, вони наберуться їхнього запаху, - пояснює Андрій. - Головне правильно посортувати продукти, щоб не сталося так, що в одних є 10 пачок вермішелі, а в інших два ящики консерви. Добре, якщо всім усього вистачає і ніхто не голодний".

Зараз ви читаєте новину «Солдатам просять не передавати копчену рибу, свіжину і горілку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі