четвер, 22 травня 2008 09:31

Сьогодні в США другий раз страчували за допомогою ін"єкції

Сьогодні, 22 травня, в штаті Міссісіпі (США) був приведений у виконання смертний вирок стосовно 49-річного Ерла Веслі Беррі, якого засудили до цього вироку в 1988 році, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зазначимо, що Беррі був засуджений за викрадання і вбивство 56-річної Мері Боундс. У листопаді 1987 року він викрав жінку з однієї з церков в Х"юстоні (штат Міссісіпі), убив її і позбавився від тіла в лісовому масиві. Пізніше він зізнався в злочині.

Як відомо, страта Беррі шляхом введення йому смертельній ін"єкції стала другою в країні після з 16 квітня, коли Верховний суд США не погодився з думкою, що такий метод страти є украй жорстоким.

Як заявляють супротивники методу смертельної ін"єкції, при якій використовується три різні препарати, приречений на смерть відчуває страшні муки в результаті дії препаратів. Перша страта після зняття умовного мораторію відбулася 5 травня в штаті Джорджія.

Повідомляється, що смерть Беррі лікарі констатували о 18.15 за місцевим часом у в"язниці Паркман. Його страта планувалася ще на жовтень 2007 року, проте була перенесена через розгляд методу страти Верховним судом.

Стало відомо, що в 2007 році все в США було страчено 42 людини. У Міссісіпі це восьма страта з 1976 року, коли Верховний суд відновив застосування вищої міри покарання.

Довідка

Смертельні ін"єкції застосовуються в 37 з 38 штатів, в законодавстві яких передбачена страта.

Страта здійснюється в три етапи. Спочатку засудженому уколюють заспокійливий препарат, потім препарат, що паралізує всі м"язи тіла, окрім серцевої, і, нарешті, останній укол зупиняє роботу серця. Питання про нелегітимність подібного методу виникло після того, як було встановлено, що деякі засуджені з міцнішим організмом вмирають від уколу 30 хвилин замість передбачених 15-ти.

Дослідження, проведені в 2005 році, показали, що, ймовірно, доза заспокійливого препарату достатня для того, щоб засуджений не кричав, але недостатня для того, щоб він не відчував болю.

У Сполучених Штатах практику смертельних уколів почали застосовувати в 1978 році, як альтернативу страти на електричному стільці, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в США другий раз страчували за допомогою ін"єкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі