пʼятниця, 09 серпня 2024 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Події у Курській області дуже турбують російське керівництво - Sky News

Події у Курській області дуже турбують російське керівництво - Sky News
Події у Курській області дуже турбують російське керівництво. Фото: колаж 24 каналу

Інформаційна безпека України перед проведенням операцій в Курській області була бездоганною.

Несподіване вторгнення в прикордонний регіон Росії шокувало як союзників, так і ворогів, однак Київ досі офіційно не прокоментував ці події. Таку думку висловила редактор Sky News з питань безпеки і оборони Дебора Хейнс.

"Українська інформаційна безпека була неймовірно сильною", - пише вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ взяли під контроль місто Суджа у Курській області - мережі

У Сполучених Штатах Америки сказали, що нічого не знали про цю операцію. Тим часом російські так звані "воєнкори" обурюються недостатнім захистом кордону країни-агресора.

"Сам уряд публічно не визнав своєї причетності до того, що виглядає як найбільш значне вторгнення в Росію з початку повномасштабного вторгнення. Згідно з повідомленнями, бої все ще тривають і сьогодні, через чотири дні після початку цієї інтервенції. Очевидно, що це дуже непокоїть Росію, і головне питання зараз - як вони відреагують? - додала Хейнс.

Ймовірно, російське військове командування має низку ймовірних курсів дій (COA), щоб відповісти на українську операцію в Курській області.

Однак наразі військові аналітики не готові оцінити, який із цих можливих сценаріїв є найбільш вірогідним. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики не виключають, що російське командування може задіяти не лише на один варіант для відповіді прорив держкордону.

Зараз ви читаєте новину «Події у Курській області дуже турбують російське керівництво - Sky News». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі