четвер, 30 травня 2024 22:14

Що означає статус "у розшуку" в застосунку Резерв+ - пояснення Міноборони

Що означає статус "у розшуку" в застосунку Резерв+ - пояснення Міноборони
Статус "у розшуку" з'являється, якщо були порушені правила мобілізаційного обліку. Фото: Facebook.com/MinistryofDefence.UA

Статус "у розшуку" в застосунку "Резерв+" може з'являтися у військовозобов'язаних, якщо були порушені правила мобілізаційного обліку.

Про це сказав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін, повідомили LIGA.net.

Наразі вже у меншої кількості призовників з'являється цей статус. Водночас, якщо він є, - з'ясовують чому це сталося, сказав Лазуткін.

"Є правила військового обліку і вони могли бути порушеними людиною. Наприклад, якщо вона приписне колись отримала або змінила місце проживання - тоді також може вважатися в розшуку", - повідомив речник Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони назвало свіжу статистику Резерву+. У застосунку з'явиться нова функція

Якщо людина уточнює свої дані, тоді вона виконує норму закону й це повідомлення зникає, сказав Лазуткін.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам та резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міноборони.

Якщо у застосунку "Резерв+" показується статус "в розшуку", то найкраще рішення - звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де ви стоїте на обліку, сказали у Міністерстві оборони.

Зараз ви читаєте новину «Що означає статус "у розшуку" в застосунку Резерв+ - пояснення Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі