понеділок, 22 серпня 2022 14:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Що буде з олігархами після війни – прогноз Данілова

Що буде з олігархами після війни – прогноз Данілова
Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов вважає, що після війни в Україні не буде олігархів. Фото: https: bbc.com

Після війни українське суспільство не дозволить заможним людям впливати на політику.

Тому олігархія в Україні фактично зникне як явище, наголосив в інтерв'ю виданню "Бабель" секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.

Він зауважив, що це його особисте відчуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олігарх Ярославський знову "вляпався" у скандал

"Після війни в нас не буде олігархів, тому що суспільство не дозволить людям впливати на політику, державні процеси, депутатів, купувати закони. Як усе це було раніше. Я переконаний, що такого не буде, суспільство не дасть це зробити", – сказав Данілов.

За його словами, дію так званого антиолігархічного закону не зупинили. Тому в Україні, як і раніше, 86 людей підпадають під критерії "олігархів".

Хто з них залишиться в цьому списку після війни сказати важко, адже нині неможливо спрогнозувати, які статки залишаться в найзаможніших бізнесменів.

За словами Олексія Данілова, в Україні починає працювати реєстр олігархів. Водночас з'являлися повідомлення, що декого з них позбавили або хочуть позбавити громадянства.

Торік у листопаді Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо запобігання зловживанню надмірним впливом олігархів. Перед цим президент Володимир Зеленський підписав закон про олігархів.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з олігархами після війни – прогноз Данілова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі