понеділок, 04 грудня 2023 07:47

Сніданок за 15 хв: як приготувати солодкі та солоні оладки з гарбуза

В Україні настав сезон гарбуза, з якого можна готувати неймовірно смачні страви.

Щоб ранок був яскравим, приготуйте на сніданок оладки з гарбузом. Вони дуже корисні для дітей.

Gazeta.ua пропонує найкращі два рецепти.

Солодкі гарбузові оладки на кефірі

Автор: pinterest
  Солодкі гарбузові оладки на кефірі
Солодкі гарбузові оладки на кефірі

Інгредієнти

400-500 г гарбуза,

2 яйця,

4 ч. л цукру,

500 мл кефіру,

1 ч. л соди,

300 г борошна,

3 ст. л олії,

щіпка солі.

Як приготувати

Очищений гарбуз від шкірки, серцевини та насіння натерти на дрібній тертці.

Додайте яйце, сіль, цукор, долити кефір з содою. Все перемішати.

Борошно просіяти кілька разів. Поступово всипати борошно в тісто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як посмажити пишні оладки, щоб не вбирали олію

На сковороді розігріти олію і ложкою викласти оладки. Обсмажувати на середньому вогні по три-п'ять хвилин з кожного боку.

Солоні оладки з гарбузом

Автор: pinterest
  Солоні оладки з гарбузом
Солоні оладки з гарбузом

Інгредієнти

Гарбуз – 500 г

Яйця курячі – 1 шт.

Борошно пшеничне – 40 г

Сіль за смаком

Олія за смаком

Як приготувати

Натріть очищений від шкірки і насіння гарбуз на середній або дрібній тертці. Додайте до гарбуза яйце, сіль і просіяне борошно. Все добре перемішайте. Можна додати трохи соди, але саме просіяне борошно буде підпушуватися.

Якщо тісто рідке, додайте ще трохи борошна. Розігрійте сковороду середньому вогні. Налийте олію. Зачекайте 30 секунд і викладайте тісто столовою ложкою, формуючи круглі оладки.

Обсмажуйте оладки з обох боків до золотистої скоринки на малому або середньому вогні по дві хвилини з кожного боку. Готові оладки зніміть зі сковороди і одразу подавайте на стіл.

Восени у свій раціон варто ввести гарбуз. Він багатий на клітковину, може задовільнити її щоденну норму. А вона корисна для виведення холестерину з організму і для балансу цукру в крові та довшого збереження відчуття ситості.

Завдяки високому вмісту в гарбузі вітамінів А і С він також допомагає зміцнити імунну систему. Калій, вітамін С, клітковина та високий вміст антиоксидантів у гарбузі захищають серце.

Зараз ви читаєте новину «Сніданок за 15 хв: як приготувати солодкі та солоні оладки з гарбуза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі