середа, 09 червня 2010 08:50

Службовці науково-дослідного інституту поцупили 39 млн грн

Службовці науково-дослідного інституту поцупили 39 млн грн

У Києві співробітники СБУ викрили службових осіб одного з науково-дослідних інститутів України, які незаконно заволоділи державним майном, вартістю 39 млн. грн.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Встановлено, що у 2006 році виконуючий обов"язки голови правління НДІ уклав договір міни нерухомого майна держпідприємства з комерційною структурою, зареєстрованою у Васильківському районі Київської області. Двоповерхову будівлю у Солом"янському районі Києва зловмисник "обміняв" на 22 персональні комп"ютери.

Таким чином, нерухомість держпідприємства, загальною площею 3,6 тисяч квадратних метрів, перейшла у власність приватної фірми, яка проводила оптову торгівлю товарами народного вжитку.

Проведена експертно-економічна перевірка встановила, що укладення договору міни проводилось незаконно – без погодження з членами спостережної ради, а комерційна структура, яка стала власником будівлі належить одному з посадовців науково-дослідного інституту. Внаслідок протиправних дій зловмисників державному підприємству завдано збитків на 39 мільйонів 24 тисячі гривень.

Управлінням СБУ у м. Києві порушено кримінальну справу. Ведеться слідство.

Зараз ви читаєте новину «Службовці науково-дослідного інституту поцупили 39 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі