вівторок, 17 вересня 2024 16:41

Злили документи про російські інформаційні операції - "Схеми"
4

Російська "Агенція соціального дизайну" під керівництвом політтехнолога Іллі Гамбашидзе на замовлення Кремля розхитує політичну ситуацію в Україні.

Вона використовує складні стосунки між президентом Володимиром Зеленським з його попередником Петром Порошенком, колишнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним та міським головою Києва Віталієм Кличком. Росіяни хочуть поляризувати українське суспільство, йдеться у розслідуванні проєкту "Схеми".

Журналісти кажуть, що отримали доступ до внутрішніх документів АСД. Правоохоронці США стверджують, що діяльність агенції координується Адміністрацією президента РФ.

Деякі документи свідчать про наміри росіян розкручувати "дезінформаційні кампанії". Текст з позначкою "допреальність" (доповнена реальність) передбачав дискредитацію вищого керівництва України через "злив" сфабрикованих переговорів між військовими, у яких нібито йшлося про можливу відставку Залужного. Ці офіцери нібито не мали довіри до Зеленського.

Показали документи російських пропагандистів
Фото: "Схеми"
Показали документи російських пропагандистів
Показали документи російських пропагандистів
Показали документи російських пропагандистів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Майдан-3" та російські ботоферми в Україні. ГУР знає, але мовчить?

Після звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача АСД рекомендувала поширювати твердження, що "якби залишився Залужний, то Авдіївку не втратили б".

Агенція розробляла кампанію під назвою "За кого ти?". Протиставляла у ній Зеленського Залужному та Кличку. Для української аудиторії створювали інфографіку, меми та карикатури.

В АСД також виготовляли підроблені документи. Серед них наказ, який нібито підписав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. У ньому йшлося про прирівнювання здачі у полон до державної зради. Метою цього наказу була дискредитація військового та політичного керівництва та деморалізація української армії.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв про те, що Росія продовжує інформаційні операції, спрямовані на розкол вищого військово-політичного керівництва України.

Росія працює над дискредитацією України в інформаційному просторі "шляхом створення штучного конфлікту в українському керівництві та хибної ілюзії, що Україна не має підтримки західних партнерів", зауважували аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Злили документи про російські інформаційні операції - "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі