пʼятниця, 25 березня 2022 05:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки дітей покинули Україну за місяць війни - назвали вражаючу цифру

Скільки дітей покинули Україну за місяць війни - назвали вражаючу цифру
Усього в Україні проживають 7,5 мільйона дітей. Фото: Укрзалізниця

Від початку війни з України виїхали понад 4,3 мільйона українських дітей. Це більше половини дитячого населення держави.

За оцінками, в країні усього проживають 7,5 мільйона дітей, заявила виконавча директорка ЮНІСЕФ Кетрін Рассел.

"Війна викликала одне з найшвидших великомасштабних переміщень дітей з часів Другої світової війни. Це похмура віха, яка може мати довгострокові наслідки для майбутніх поколінь", - зазначила Рассел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині окупанти вбили ще двох дітей

Безпека, добробут та доступ до основних послуг дітей, за її словами, знаходяться під загрозою через безперервне насильство.

Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) повідомляє, що з початку повномасштабної війни в Україні загинуло 78 дітей, і 105 отримали поранення.

Однак наведена статистика включає дані, які ООН змогла підтвердити, а реальна кількість смертей серед дітей, імовірно, набагато вища.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 115 дітей. Також окупанти викрадають дітей із Донецької та Луганської областей. Такі дії є грубим порушенням міжнародного права, зокрема міжнародного гуманітарного права.

Зараз ви читаєте новину «Скільки дітей покинули Україну за місяць війни - назвали вражаючу цифру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі