середа, 27 грудня 2023 16:23

Скептиків побільшало - скільки українців безумовно вірять у перемогу

У грудні 2023 року 63% громадян безумовно вірять у перемогу України.

Рік тому таких було 78%, свідчать результати опитування фонду Демократичні ініціативи.

Усього у перемогу вірять 88% українців. 63% з них вірять у перемогу однозначно, 5% сумніваються.

У перемозі України впевнені абсолютна більшість мешканців усіх регіонів, але у південних областях скептиків дещо більше.

Автор: Фонд Демократичні ініціативи
  У грудні 2023 року безумовно в перемогу вірять 63% опитаних
У грудні 2023 року безумовно в перемогу вірять 63% опитаних

Автор: Фонд Демократичні ініціативи
  У грудні 2023 року безумовно в перемогу вірять 63% опитаних
У грудні 2023 року безумовно в перемогу вірять 63% опитаних

58% опитаних вірять, що Україна переможе у війні в короткостроковій перспективі. 6% вважають, що перемога настане у найближчі кілька місяців, 21% - до літа 2024 року. 31% - через 1−2 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настрій критичний, але оптимістичний – результати опитування українців

Про перемогу через 3­-5 років кажуть 15% респондентів. 2,5% українців вважають, що перемога не настане за їхнього життя.

"За результатами опитування простежується чіткий зв'язок досягнень у війні із порятунком власних громадян, запитом на справедливість і покарання Росії", - йдеться у повідомленні.

Серед досягнень у результаті війни найбільше українців орієнтується на звільнення всіх полонених і повернення депортованих - 69%. На другому місці вступ України до НАТО для гарантованого захисту від нової війни - 42%, покарання всіх російських військових злочинців (42%) і відшкодування усіх збитків (41,5%).

26% опитаних вважали б розпад Росії досягненням у результаті війни. У західних областях такої думки дотримуються 40% респондентів, у центрі та на сході - 23% і 24%, на півдні - 10%.

Найбільшою проблемою України та українців є війна.

Якщо запитувати, які проблеми ще турбують українців, то серед зазначеного переліку 63% говорять про корупцію. Про це повідомив Київський міжнародний інститут соціології, який провів опитування 30 вересня - 13 жовтня.

Друга топ-проблема - низькі зарплати і пенсії. Інші важливі проблеми: високі комунальні тарифи, демографічні ризики та безробіття.

Зараз ви читаєте новину «Скептиків побільшало - скільки українців безумовно вірять у перемогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі