пʼятниця, 23 грудня 2022 10:16

Казки не буде: синоптик засмутив українців прогнозом на свята

Казки не буде: синоптик засмутив українців прогнозом на свята
На Різдво та Новий рік сніговий покрив буде відсутній у більшості областей. Фото: pixabay.com

До кінця 2022 року та на початку 2023-го погода в Україні буде аномально тепла.

На новорічні свята не варто очікувати зимової казки, заявив синоптик Ігор Кібальчич.

"До кінця поточного року та на початку наступного очікується зовсім не зимова погода. Натомість буде тепло та малосніжно", – йдеться у прогнозі.

Арктичний "удар" у Північній Америці запустив конвейер тепла з Атлантики в Європу. Через це, за словами синоптика, до кінця грудня та на початку січня в країні зберігатиметься аномально тепла погода з опадами переважно у вигляді дощу та мряки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптикиня неабияк здивувала прогнозом до кінця року

"На Різдво та Новий рік сніговий покрив буде відсутній у більшості областей", – додав Кібальчич.

Він також прокоментував дані ресурсу Meteo-villes, за якими вражаючий потік полярного повітря накрив Північну Америку. У Канаді та США останніми днями зафіксували аномальне похолодання.

"Надходження полярного повітря відбулося раптово, під час проходження масштабного холодного фронту. В північно-західних і центральних штатах США зниження температури було найбільш запаморочливим", – ідеться в повідомленні.

Наприклад, у штаті Вайомінг стовпчик термометра впав з +6°C до -17°C лише за 30 хв. Паралельно почав дути потужний вітер, який супроводжувався снігом.

Погода в Україні на різдвяно-новорічні свята буде така ж, як і торік – без великих морозів, малосніжна, здебільшого тепла, з дощами, повідомив народний синоптик Станіслав Щедрін. Загалом цьогорічна зима не повинна бути занадто холодна. Сильних морозів не буде, як минулої та позаминулої зими, сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Казки не буде: синоптик засмутив українців прогнозом на свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі