понеділок, 05 лютого 2024 12:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація на фронті не "патова": у пресслужбі президента уточнили слова Зеленського

Ситуація на фронті не "патова": у пресслужбі президента уточнили слова Зеленського
Президент Володимир Зеленський розповів про ситуацію на фронті. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу RAI не говорив про "патову" ситуацію на фронті.

Прессекретар президента Сергій Никифоров уточнив слова Зеленського та закликав журналістів до "точності формулювань". Про це він написав у Facebook.

За словами речника, в інтерв'ю не йшлося про начебто "патову" ситуацію на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не зупиниться на Україні - Зеленський

"Говорячи про підсумки літніх дій, Володимир Зеленський заявив, що їхня морська частина дала позитивний результат: Україна змогла відновити незалежний "зерновий коридор", а от сухопутна частина операцій завершилася стагнацією. Ідеться конкретно про контрнаступальні дії на півдні. Це не дає права описувати загалом ситуацію на фронті як "патову". Україна продовжить деокупацію своїх територій. У майбутньому закликаємо уважніше добирати слова, щоб не підтримувати деструктивні наративи", - зазначив Никифоров.

Він також навів оригінал відповіді Зеленського:

"Я б сказав так: морська частина операції дала позитивний ефект – ми витиснули їхні кораблі, Росія втратила багато кораблів, а головне, вона втратила вплив у Чорному морі, і ми вибудували "зерновий коридор", незалежний від Росії. Тому ця частина, прагматична частина операції, яка впливала на економіку, на бюджет України, - ми її провели позитивно. Що стосується сухопутної лінії, ви праві і там стагнація. І це факт, тому що не вистачило дечого. Іноді ти думаєш, що ось ця дата, ось підуть уперед. Я вважаю, що з точки зору кількості відповідної амуніції були затримки. А затримки - це і є прорахунок. Але, чесно кажучи, ми ж не боремося просто з терористичною організацією - ми боремося з терористами, які є однією з найбільших армій у світі".

ЗМІ 5 лютого повідомили, що резидент України Володимир Зеленський в інтерв'ю каналу Rai1 заявив про"патову ситуацію" на фронті. Все через затримки з постачанням техніки.

Він наголосив, що Україна воює з терористами, які мають одну з найбільших армій у світі. ЗСУ потрібні сучасні технічні засоби, визнав президент.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на фронті не "патова": у пресслужбі президента уточнили слова Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі