вівторок, 01 вересня 2020 08:27

Синоптики обіцяють поступовий перехід від літа до осені

Синоптики обіцяють поступовий перехід від літа до осені
Заморозки синоптики обіцяють у другій та третій декадах вересня. Фото: pixabay.com

Вересень - перехідний місяць від літа до осені. Йому властиве загальне зниження температури у більшості регіонів та послаблення грозової діяльності. Місячна температура повітря цього року становитиме +12...19°C, в гірських районах +8...13°C, що на 1-2°C вище середніх багаторічних значень.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

Впродовж вересня, крім більшості південних областей та Криму, прогнозують перехід середньої добової температури від +15°C у бік зниження, що свідчитиме про початок осені. Абсолютний максимум температури повітря становитиме +30...39°C, в гірських районах +22...29°C. Абсолютний мінімум - +1...-8°C, на півдні місцями 0...-4°C. Місячна кількість опадів очікується 35-72 мм, в Карпатах та на Закарпатті переважно 71-125 мм.

Заморозки синоптики обіцяють у другій та третій декадах, в гірських районах та місцями у північних й центральних областях - у першій декаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 1 вересня: які несподіванки готують зірки

1 вересня в Україні ще буде спекотно. У більшості областей очікують +30...36°C, повідомила синоптикиня Наталка Діденко. За її словами, завдяки антициклону триматиметься сонячна погода .

Зараз ви читаєте новину «Синоптики обіцяють поступовий перехід від літа до осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі