середа, 27 травня 2009 14:16

Серед київських підлітків 63% — курці

Серед київських підлітків 63% — курці

Прокуратура Києва провела перевірку дотримання вимог чинного законодавства щодо профілактики наркоманії, алкоголізму та тютюнопаління у підлітковому середовищі.

Згідно з дослідженнями науковців, серед українських підлітків 13-15 років палять майже 63%, вживають алкоголь - 90%, досвід вживання наркотичних речовин мають понад 14%, повідомляє прес-служба прокуратури.

У ході перевірок встановлено, що органи внутрішніх справ не в повній мірі виконують вимоги закону "Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів".

За даними медичних закладів столиці, у минулому році зафіксовано 132 випадки надання медичної допомоги дітям з алкогольними отруєннями.

За даними Головного управління освіти і науки КМДА, на внутрішньошкільному обліку перебуває 2841 неповнолітній, схильний до тютюнопаління.

Головною причиною стрімкого поширення тютюнопаління та вживання алкоголю серед дітей, як відзначають у прокуратурі, є доступність цигарок та алкогольних напоїв. Тому виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які реалізують алкогольні та тютюнові вироби підліткам, є важливим засобом боротьби з цією проблемою.

Крім того, вживання алкоголю дітьми призводить до вчинення ними протиправних дій. Лише минулого року 110 злочинів вчинено підлітками в стані сп"яніння.

Органами прокуратури міста Києва впродовж поточного року з метою попередження злочинності та правопорушень серед дітей, запобігання поширенню серед них шкідливих звичок до органів внутрішніх справ та освітніх установ внесено майже 30 документів реагування. За результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 37 осіб.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Серед київських підлітків 63% — курці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі