пʼятниця, 19 червня 2009 18:06

Селяни покарали даішників, які вимагали хабар (ФОТО)

У селищі Драгово Хустського району Закарпаття місцеві жителі перевернули патрульний автомобіль ДАІ через те, що інспектори, за твердженням селян, вимагали від одного з водіїв крупний хабар.

У селі багато жителів їздять на заробітки до Чехії, звідти на батьківщину приїжджають на куплених там машинах. Без реєстрації вони можуть знаходитися на території України 10 днів, але часто перевищують цей термін, чим нібито користуються інспектори ДАІ.

"Я приїжджаю тільки на декілька тижнів, і мені не з руки реєструвати машину тут. Дав хабар в 100 доларів, ніби все улагодили, але вдруге вони попросили вже 300! Треба ж і честь знати. І так для всіх! Ось люди і не витримали", - з обуренням розповідає Василь.

Як повідомила помічник начальника Хустського райвідділу міліції Агнеса Куртяк, НП відбулася після того, як в цьому селищі, проводячи рейд, автоінспектори зупинили автомобіль BMW.

"Під час перевірки до інспекторів підішли декілька місцевих жителів, почали ображати їх, зажадали у них документи і маршрутні карти. Також їх сталі звинувачувати в тому, що вони, мовляв, зажадали хабар. Після цього селяни перевернули патрульне авто! На місце події приїхали наряди міліції, які за скоєння злочину затримали місцевих жителів", - розповіла Куртяк.

У свою чергу, начальник облміліції Закарпаття Павло Кононенко, коментуючи ситуацію, повідомив, що в цьому випадку правоохоронці, згідно статті 15 Закону "Про міліцію", повинні були взагалі застосувати вогнепальну зброю, але вони на це не пішли.

"Зараз лунають звинувачення на адресу співробітників ДАІ, які нібито вимагали хабарі у порушників. Теоретично це можна допустити. Але де звернення місцевих жителів до правоохоронців? Значить, цього не було! Я вважаю, що це своєрідна форма захисту близьких родичів тих громадян, яких затримали за те, що вони перевернули авто", - відзначив начальник облміліції.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Селяни покарали даішників, які вимагали хабар (ФОТО) ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі