понеділок, 18 листопада 2019 14:33

Сексуальне насильство над дітьми: назвали вражаючу цифру

Сексуальне насильство над дітьми: назвали вражаючу цифру
Здійснюють сексуальні злочини проти дітей переважно знайомі або близькі дитині люди. ФОТО: bbc.com

Кожна 5-а дитина в Україні потерпає від сексуального насильства.

Повідомив такі дані уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба під час брифінгу на тему "Як захистити дитину від сексуального насильства", пише УНІАН.

"Дослідження показують, що кожна п'ята дитина в Україні потерпає від сексуального насильства. І дійсно, цифра досить серйозна. Це не тільки зґвалтування. Сексуальне насильство може відбуватися різними способами, це також можуть бути домагання", — відзначив він.

Страждають від сексуального насильства, за словами Кулеби, як хлопчики, так і дівчатка. Здійснюють подібні злочини проти дітей переважно знайомі або близькі дитині люди.

Як відзначив Кулеба, протягом останніх років усе більшої актуальності набуває питання захисту дітей в онлайн-просторі.

"Злочинці все більше йдуть в онлайн-простір, і дуже багато батьків не розуміють, яким чином можна було б дитину захистити", — зауважив дитячий омбудсмен.

За словами начальника ювенальної превенції Національної поліції України Лариси Зуб, загалом цього року зафіксовано 324 випадки вчинення сексуальних злочинів проти дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві збоченці чіплялися до дівчаток: оприлюднили фоторобот одного з них

Донести дітям правила спілкування з незнайомцями й розповісти про наслідки обміну інтимними фото рекомендується до досягнення 8-річного віку. До 6 років дитина має знати про те, що ніхто не може торкатися її геніталій, за винятком батьків і лікаря в особливих випадках.

Зараз ви читаєте новину «Сексуальне насильство над дітьми: назвали вражаючу цифру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі