субота, 27 квітня 2019 20:23

СБУ не закривала справи щодо опитування про "галицький сепаратизм"

СБУ не закривала справи щодо опитування про "галицький сепаратизм"
Хто і що саме коментував з приводу перевірки, яка "нічого не виявила" - не відомо. Фото: ukrinform

Служба Безпеки України продовжує перевіряти опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке стосуються перспективи Галичини як окремої держави чи приєднання до іншої країни.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив речник управління СБУ Львівщини Олег Александров.

Правоохоронці допитали ряд осіб, залучених до цього дослідження. Заплановано проведення семантико-лінгвістичної експертизи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина не забиратиме в України Закарпаття - МЗС

"Ми не могли не зреагувати на вказане дослідження, оскільки після "галицьких асамблей", "антипольських масових виступів", підривів на Личаківському цвинтарі та інших спланованих і профінансованих спецслужбами країни-агресора провокацій, маємо певний досвід. Тим більш, що активність соціологів співпала в часі із рішенням Кремля розпочати паспортизацію мешканців окупованих територій", - написав він.

За його словами, хто і що саме коментував з приводу перевірки, яка "нічого не виявила" - не відомо, але це точно не особи, уповноважені регіональним органом, який веде слідство.
"Не піддаємо сумніву права соціологів на професію, але в даному випадку всі крапки має розставити слідство", - додав Александров.

СБУ порушила кримінальну справу через опитування КМІС "Думки і погляди жителів Галичини: квітень-травень 2019 року" як таке, що містить ознаки сепаратизму. Зокрема, в ньому йдеться про "перспективи регіону" на кшталт "окремої незалежної держави" чи "приєднання до іншої держави".

Згодом генеральний директор КМІСу Володимир Паніотто повідомив, що СБУ після перевірки не виявила порушень за фактом опитування.

Зараз ви читаєте новину «СБУ не закривала справи щодо опитування про "галицький сепаратизм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі