неділя, 20 лютого 2022 02:52

З фірмовою "усмішкою": українським полярникам позував морський леопард

З фірмовою "усмішкою": українським полярникам позував морський леопард
Морський лев є одним з головних хижаків Антарктики. Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" під час поїздки по морю зустріли морського леопарда. Той трохи попозував для них й показав свою фірмову "усмішку".

Про це повідомив Національний антарктичний науковий центр у Facebook.

"Дивіться, якого красунчика нещодавно зустріли наші полярники під час морського виїзду. Це – морський леопард, один з представників родини Тюленевих, що зустрічаються в районі нашої станції", - ідеться в повідомленні.

Науковці зазначили, що мила усмішка морського леопарда є оманливою, адже тварина – хижак.

"Це є один з головних хижаків Антарктики. На відміну від родичів, зокрема тюленів Уедделла чи крабоїдів, він смакує не лише крилем чи рибою, а й пінгвінами та іншими тюленями. А таку назву отримав через свою хижість та характерні плями на тілі", - додали фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Дня закоханих полярники показали романтичні фото пінгвінів

Довжина леопарда становить 3-4 метри, а вага 300-400 кг. Завдяки формі тіла та видовженим переднім кінцівкам він дуже швидко плаває у воді, розвиваючи швидкість до 40 км на годину, зазначили в повідомленні.

"Візит" морського леопарда на станцію не випадковість. Нещодавно околиці станції стали "пологовим будинком" та "дитсадком" для маленьких пінгвінів, які вчаться самостійному життю.

"Саме на них поблизу берегів очікує морський леопард, адже вполювати у воді недосвідчене пташеня набагато простіше, ніж дорослу тварину", - пояснили науковці.

У травні торік до Національного антарктичного наукового центру припливли 80 південних морських котиків. Вони вподобали територію біля аварійної бази, неподалік "Вернадського", і влаштували там лежбище.

Зараз ви читаєте новину «З фірмовою "усмішкою": українським полярникам позував морський леопард». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі